Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Kουκουλόπουλος για φόρο ακινήτων και Τζάκρη

«Τώρα που βγαίνουμε από τα Μνημόνια, γίνεται αντιμνημονιακή» υποστήριξε ο κοιν. εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή της θ. Τζάκρη  υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας

koukoulopoulos

«Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον φόρο ακινήτων έχει διαφορετική οπτική», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση στον προϋπολογισμό. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια πάρα πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση και θα δούμε στο τέλος της εβδομάδας το τελικό σχέδιό του. Θέλω να σας πω κάτι σημαντικό: η κεντρική πρόταση του ΠΑΣΟΚ έχει μια τελείως διαφορετική οπτική. Δεν πήγαμε για τις πόλεις και τα χωριά μας προχθές. Πήγαμε για να επιτύχουμε τον δημοσιονομικό στόχο με κοινωνική δικαιοσύνη. Την αποφορολόγηση της μικρής ακίνητης περιουσίας -που το είπε και χθες ο κ. Βενιζέλος και είναι η λύση στο πρόβλημα- διότι ό,τι λεφτά δώσει το κομμάτι της πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που πρέπει να συνεχίσει να φορολογείται με ΦΑΠ και χαράτσι, όπως ήταν σήμερα, θα πρέπει να πάνε υπέρ ευπαθών ομάδων και δραστηριοτήτων, όπως είναι οι κατ” επάγγελμα αγρότες» τόνισε.

Λάθος η απόφαση της Τζάκρη

Σχετικά με την απόφαση της Θεοδώρας Τζάκρη να υπερψηφίσει, χθες στη Βουλή, την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουκουλόπουλος σχολίασε ότι «αυτό που έκανε ήταν απλά λάθος. Τώρα που βγαίνουμε από τα Μνημόνια, γίνεται αντιμνημονιακή. Δεν είναι τρέντι το ταγιέρ που φόρεσε. Θα παλιώσει πολύ γρήγορα».

Παράλληλα,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον Βήμα fm, δήλωσε πως η κ. Τζάκρη δεν είχε κάνει γνωστή τη στάση της σε κανέναν, συμπληρώνοντας πως  «αποφάσισε να δώσει λίγο οξυγόνο στον κ. Τσίπρα, αλλά στη θέση που είναι χρειάζεται ηλεκτροσόκ. Ηθελημένα ή άθελα, έδωσε οξυγόνο. Έπρεπε να βρει μοντέρνο ταγιέρ και φόρεσε αντιμνημονιακό. Η Ελλάδα, την άνοιξη, βγαίνει στις αγορές- και είναι το τέλος των Μνημονίων».

Ερωτηθείς για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν ψήφο ανοχής δήλωσε ότι  «οι συνάδελφοί μου εξέφρασαν με ιδιαίτερο χρώμα μια ορισμένη στάση που είναι απολύτως κατανοητή και έχει σχέση με το βάρος και τη δυσκολία που σηκώνουμε 3,5 χρόνια. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μπούμε σε μια λογική των «δέκα μικρών νέγρων» και να αρχίσει να μετράει ο καθένας επί τούτου. Είναι τελείως διαφορετικό να μπαίνουν διαφορετικές οπτικές. Ο καθένας έχει τη δική του».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By