Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προσπάθεια ταυτοποίησης της επίθεσης εναντίον της ΝΔ από την ΕΛ.ΑΣ.

 Έρευνες σε σπίτια στην περιοχή των Εξαρχείων έγιναν το βράδυ, έπειτα από την ανεύρεση όπλων και πυρομαχικών σε αυτοκίνητο.

© FOSPHOTOS
© FOSPHOTOS

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στην Ελληνική  Αστυνομία,  καθώς εντός αυτοκινήτου που βρισκόταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ της περιοχής, βρέθηκαν όπλα τύπου καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε πέντε συνολικά διαμερίσματα στην Αττική.

Στο αμάξι, το οποίο είχε ενοικιάσει ένας 35χρονος που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, βρέθηκαν όπλα τύπου Καλάσνικοφ, τέσσερις χειροβομβίδες, τρεις γεμιστήρες και εκατοντάδες φυσίγγια.

Ακόμη οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα, αν πρόκειται δηλαδή για όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες ή αν πρόκειται για υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου. Όπως σημειώνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ίσως προκύψουν σημαντικά στοιχεία για την επίθεση εναντίον των γραφείων της Νέας  Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες που έγιναν, ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων στοιχείων που προέκυψαν από τις έρευνες για τις ένοπλες ληστείες στο  Βελβεντό Κοζάνης, που οδήγησαν και στη σύλληψη τεσσάρων μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» όπως εκτιμά η αστυνομία.

[space size=»30″]

 

 

By