Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φύλλο πορείας για 6.000 εκπαιδευτικούς

Το δρόμο της υποχρεωτικής μετάταξης σε άλλες σχολικές μονάδες, ακόμη και σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο διαμονής τους εφόσον δεν βρεθεί θέση, θα πάρουν περισσότεροι από 6.000 εκπαιδευτικοί.

sxoleio1Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον αριθμό των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μετατάσσονται υποχρεωτικά στην πρωτοβάθμια, αλλά και αυτών που μετά τις μετακινήσεις θα παραμείνουν πλεονάζον προσωπικό και θα καλύψουν κενές θέσεις.

Οι αιτήσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση  http://teachers.exams.minedu.gov.gr και η προθεσμία υποβολής λήγει στις 23 Αυγούστου. Για τη μοριοδότηση θα ληφθούν υπόψη η συνολική προϋπηρεσία, οικογενειακοί λόγοι, συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν, κατοχή μεταπτυχιακών, διδακτορικών και επιπλέον στοιχείων.

Από τους συνολικά 6.028 εκπαιδευτικούς που κρίθηκαν πλεονάζοντες,  4.712 καθηγητές μετατάσσονται σε δημοτικά σχολεία και διοικητικές θέσεις, ενώ  1.316 που θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό θα καλύψουν κενές θέσεις. Εξ αυτών οι 1.266 βρίσκονται στην περιφέρεια Αττικής και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία με 710 και η Στερεά Ελλάδα με 580. Οι περισσότεροι καθηγητές και συγκεκριμένα 1.268 μετακινηθούν στην Αττική, 675 στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και 360 σε σχολικές μονάδες της Στερεάς Ελλάδας.

Οι μετατάξεις  αφορούν κυρίως γυμναστές, καθηγητές Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών, Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών και Θεατρικών Σπουδών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By