Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κλυδωνισμοί στην ηγετική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Χάσμα Κουβέλη-Λυκούδη και αίτημα για συμμετοχή στο διάλογο για την Κεντροαριστερά

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Βαβέλ θυμίζει η ηγετική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στενοί συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη διαφώνησαν ανοιχτά ακολουθώντας διαφορετικές στάσεις, γεγονός που φέρνει την Αγίου Κωνσταντίνου αντιμέτωπη για πρώτη φορά τόσο έντονα με ένα στρατηγικό αδιέξοδο.

Η άλλοτε συμπαγής ηγετική ομάδα της ΔΗΜΑΡ κλυδωνίζεται, καθώς ο στενός πυρήνας των συνεργατών του Προέδρου έχει εμφανώς διασπαστεί, ενώ η πίεση της κομματικής βάσης για διάλογο με το ΠΑΣΟΚ είναι νωπή και εκφράστηκε μέσω 300 υπογραφών.

Ο Σπύρος Λυκούδης, Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ κατέθεσε δημόσια το σκεπτικισμό του για τους χειρισμούς του κόμματος και δήλωσε: «Είναι το πολιτισμικό και πολιτικό στίγμα της Ανανεωτικής Αριστεράς… δεν ήταν και δεν είναι η δική μας Αριστερά ετεροκαθοριζόμενη και φοβισμένη. Είναι αυτόφωτη, τολμηρή, με λόγο αλήθειας, κι ας είναι δυσάρεστος. Εγώ επιμένω στις απόψεις και τη στρατηγική, που είχαμε από τη γέννησή μας».

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης απέρριψε το αίτημα διαλόγου για την Κεντροαριστερά με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας αλλαγή πολιτικών, σχολιάζοντας έτσι το κείμενο των 300 κομματικών στελεχών, που ζητούν να προσέλθει η ΔΗΜΑΡ στη διαδικασία διαλόγου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν με τις τοποθετήσεις τους τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης όσο και ο Θόδωρος Μαργαρίτης. Στον αντίποδα, τα 300 στελέχη της ΔΗΜΑΡ που ζητούν συμμετοχή στο διάλογο για την Κεντροαριστερά εκπροσώπησε η , Δώρα Τσικαρδάνη υπογραμμίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ αποστασιοποιείται από τις ιδρυτικές αρχές και αποκλίνει από τη συμφωνία όσων την ίδρυσαν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By