Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Φώφη: Να επιστρέψουν οι εργοδότες στο τραπέζι

Έκκληση να υπογραφεί η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση κάνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Speech by Evangelos Venizelos at ISTAME Institute  / Ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΙΣΤΑΜΕ
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Να στηρίξουν και να υπογράψουν την νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση καλεί τους εργοδότες αλλά και τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα διασφαλίσει σειρά οικονομικών θεμάτων για τους εργαζόμενους (πχ. επίδομα γάμου) κυρίως θα κατοχυρώσει θεσμικά τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Κατηγορεί δε τους εργοδοτικούς φορείς για την άρνηση τους να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους.
Σε δήλωση της, η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, με την ευκαιρία της αυριανής συνάντησης των κοινωνικών εταίρων, τονίζει ότι «σε μια εποχή που η μείωση του εργατικού κόστους έχει ήδη συντελεστεί, που οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί σοβαρές θυσίες για να επιτευχθεί η δημοσιονομική εξυγίανση και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, οι εργοδοτικοί φορείς οφείλουν να καταθέσουν και αυτοί την συμβολή τους για την επίτευξη ενός κλίματος συνεργασίας και συνεννόησης στην κοινωνία».
Όπως σημειώνει η κυρία Γεννηματά «δεν είναι δυνατόν μεγάλος εργοδοτικός φορέας από τη μία να διακηρύσσει ότι θέλει να είναι «ισότιμος εταίρος του πολιτικού συστήματος» και να έχει ρόλο στα νέα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα και από την άλλη – την ίδια μάλιστα ημέρα – να αρνείται την συμμετοχή του στην συζήτηση στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου». Καλεί δε τους εργοδότες να επαναξιολογήσουν την θέση τους και να προσέλθουν στον διάλογο.
Τέλος, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίηση του για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης μεταξύ της ΟΤΟΕ και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κάνοντας λόγο για «σύμβαση ωριμότητας και ευθύνης, που σηματοδοτεί την συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στην προσπάθεια εξυγίανσης του πιστωτικού συστήματος, αλλά και οδηγεί στην διασφάλιση της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων τους».

By