Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φ. Πετσάλνικος: «Θερμοκεφαλάκηδες» αυτοί που φώναζαν τα συνθήματά

«Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υφίσταται διχαστικό κλίμα»

petsalnikos

Να χαμηλώσει τους τόνους, επιχείρησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, μετά τις αποδοκιμασίες κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, προχθές στο Ζάππειο στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου.

Ωστόσο, ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε ότι «καλέσαμε για μια έκθεση και προσήλθε λαός. Μέσα σε αυτούς ήταν και περί τους 30- 50 θερμοκεφαλάκηδες, θα τους έλεγα εγώ, οι οποίοι στη διάρκεια της ομιλίας του κ. Βενιζέλου φώναζαν τα συνθήματά τους. Φώναζαν, όμως, συνθήματα και σε όλη τη διάρκεια των ομιλιών…

Θεωρώ ότι δεν προσέφεραν την καλύτερη των υπηρεσιών, πάνω απ” όλα στον εαυτό τους. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις. Από την άλλη πλευρά, με πολλή προσοχή άκουσαν τις ομιλίες και με πολύ παλμό και χωρίς κανένα πρόβλημα γινόταν η εκδήλωση μπροστά στους 4.000».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε:

«Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υφίσταται διχαστικό κλίμα. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ προβληματίζεται και είναι πολύ φυσιολογικό αυτό, όταν ένα Κίνημα, που επανειλημμένα είχε συγκεντρώσει την εμπιστοσύνη του λαού, έχει μια μεγάλη φθίνουσα πορεία και στις πρόσφατες ευρωεκλογές έχει ένα ποσοστό 8%…».

Σε ό,τι δε αφορά στις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ανέφερε:

«Ο Παπανδρέου, με τις τοποθετήσεις, τις ομιλίες και τις ανακοινώσεις του, εξηγεί ο ίδιος τι εννοεί και τι πιστεύει ότι χρειάζεται ο τόπος… Δεν περιέγραψε το παρελθόν, αλλά αυτό που χρειάζεται ο τόπος και στηρίζεται σε αρχές και αξίες και πραγματικά θα μπορεί να διαμορφωθεί ως πρόταση προοδευτικής κατεύθυνσης, συσπειρώνοντας τις προοδευτικές, σοσιαλιστικές δυνάμεις. Έχει επανειλημμένα ο ίδιος πει ότι ήταν και είναι πάντοτε παρών.

Ότι θεωρεί πως είναι στρατευμένος σε έναν αγώνα για μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Και οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν συμβεί ως τώρα».

By