Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χάκερ έριξαν την ιστοσελίδα των NYT

Για περισσότερες από δέκα ώρες βγήκε εκτός λειτουργίας η ιστοσελίδα της εφημερίδας New York Times, η οποία δεν είχε επανέλθει μέχρι το πρωί της Τετάρτης από την επίθεση χάκερ.

new-york-timesΔύο μόλις εβδομάδες μετά το σοβαρό πρόβλημα στο διακομιστή της New York Times, η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας δέχτηκε την Τρίτη και δεύτερο πλήγμα από χάκερ. Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός», μέσω  twitter. Πρόκειται για οπαδούς του Σύριου προέδρου Ασάντ, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ευθύνονται και για μια παρόμοια διαδικτυακή «επίθεση» στη βρετανική ιστοσελίδα της εφημερίδας Huffington Post, το CNN και το ίδιο το twitter.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας των ΝΥΤ  Marc Frons μόλις άρχισαν οι αναφορές χρηστών μέσω facebook για προβλήματα στη λειτουργία της ιστοσελίδας ενημέρωσε επίσης μέσω  facebook πως η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας δέχθηκε εξωτερική επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για επίθεση με κακόβουλο λογισμικό στο κεντρικό domain της εταιρείας. Ο Frons επιβεβαίωσε ότι η επίθεση ήταν έργο του «Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού» ή «κάποιου που προσπαθεί σκληρά να εμφανίζεται ως εκείνος» και δήλωσε επίσης ότι οι μέθοδοι του έχουν εξελιχθεί.

Όσο η ιστοσελίδα παραμένει εκτός λειτουργίας, οι NYT δημοσιεύουν ειδήσεις στη διεύθυνση IP 170.149.168.130 και στο news.nytco.com.

 

Πηγή: cnn.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By