Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χάος από τις φήμες για δολοφονία Άσαντ

Copyright: Reuters
Copyright: Reuters

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ χαροπαλεύει σε νοσοκομείο της Δαμασκού, έχουν προκαλέσει χάος στη χώρα. Σύμφωνα με τις φήμολογίες, ο Ασάντ έχει πυροβοληθεί από τον Ιρανό φρουρό του.

Κάποια site αναφέρουν ότι είναι νεκρός, ενώ άλλα διαψεύδουν τις πληροφορίες. Γεγονός είναι πάντως ότι έχει προκληθεί πανικός στην ήδη χαοτική κατάσταση της χώρας. Μέσα σε όλα αυτά, ο  ηγέτης της αντιπολίτευσης, που υποστηρίζει η Δύση, δήλωσε ότι παραιτείται. Ο Άχμεντ Μόαζ Αλχάτιμπ δεν διευκρίνισε τους λόγους, αλλά ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο facebook ότι πλέον θα μπορεί να εργάζεται «με ελευθερία που δεν είναι δυνατή μέσα σε έναν οργανισμό»,  ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Δύση δεν στάθηκε ικανή να στηρίξει τον αγώνα των ανταρτών.

Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός της αντιπολίτευσης από τη μεριά του δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του επικεφαλής του, του Άχμεντ Μόαζ Αλχάτιμπ και του ζήτησε να επιστρέψει στο έργο του.

Συγκεκριμένα, «Τα μέλη της γενικής συνέλευσης του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού δεν δέχονται αυτή την παραίτηση και ζητούν από τον Αλχάτιμπ να γυρίσει στη δουλειά του στο προεδρείο του Συνασπισμού. Επίσης ο Αλχάτιμπ θα συνεχίσει σε αυτό το στάδιο να ηγείται του συνασπισμού», αναφέρεται σε ανακοίνωση.[space size=»30″]

By