Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χέιγκ: Έξοδος από την ΕΕ θα έβλαπτε τη Βρετανία

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποιεί για επενδύσεις και εμπόριο

Hague

Μια πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα βλάψει το παγκόσμιο κύρος της χώρας, θα αποτρέψει τους επενδυτές και θα υπονομεύσει το εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ.

Προειδοποιώντας κατά μιας πιθανής αποχώρησης, ο Χέιγκ δήλωσε ότι η παραμονή της Βρετανίας σε μια αναδιοργανωμένη ΕΕ, θα αποτελούσε την καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές.

Η υπόσχεση που έδωσε τον Ιανουάριο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ότι σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί τους δεσμούς 40 ετών με την ΕΕ και να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα σχετικά με το αν θα παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις πολλών ευρωπαίων συμμάχων, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι «πληγές», οι οποίες έχουν προκληθεί από τα σφάλματα της ΕΕ είναι τόσο μεγάλες που οι μεταρρυθμίσεις είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν και ότι η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ», δήλωσε ο Χέιγκ κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

«Πιστεύω ωστόσο ότι πραγματοποιώντας μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ, ώστε η Βρετανία να επιθυμεί να παραμείνει σε αυτή, αποτελεί την καλύτερη λύση τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Ευρώπη», είπε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By