Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χίθροου: Ματαίωση πτήσεων λόγω καιρού

50 προειδοποιήσεις για πλημμύρες

london_pollution630

Η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς που πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας την τελευταία μέρα με αποτέλεσμα η διοίκηση του αεροδρομίου Χίθροου να ενημερώσει τις αεροπορικές εταιρίες να ακυρώσουν μία στις πέντε πτήσεις στη διάρκεια ενός δίωρου σήμερα το απόγευμα.

Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ισχυρές βροχές που θα συνοδεύονται από κεραυνούς θα σημειωθούν σε Αγγλία και Ουαλία, ενώ έχουν εκδοθεί και κίτρινοι συναγερμοί σε ολόκληρη τη χώρα.

Κατακλυσμιαίες βροχές, συχνοί κεραυνοί, μεγάλες χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι αναμένονται όπου σχηματίζονται καταιγίδες.

Εκπρόσωπος του Χίθροου, του τρίτου μεγαλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο από άποψη επιβατικής κίνησης, δήλωσε πως μία στις πέντε πτήσεις θα ακυρωθούν μεταξύ 18:00 και 20:00, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.

«Υπάρχει μια δυσμενής πρόβλεψη για τον καιρό στο Χίθροου το Σάββατο, 19 Ιουλίου, με πιθανότητα 70% να σημειωθούν καταιγίδες, κεραυνοί και χαλαζόπτωση», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Μεταξύ των περίπου 20 πτήσεων που πρόκειται να ακυρωθούν είναι πτήσεις με προορισμό τη Μαδρίτη, το Δουβλίνο και την Πράγα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου, και καθυστερήσεις σε έναν μικρό αριθμό άλλων προορισμών.

Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί σε ισχύ 50 προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε όλη τη χώρα.

By