Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Χίος: εντοπίστηκαν 81 παράνομοι μετανάστες

Οι αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για ιατρικές εξετάσεις.

xiosΟγδόντα έναν παράνομους μετανάστες, από τρεις διαφορετικές παραλίες της βόρειας Χίου, περισυνέλεξε δύναμη του Λιμενικού Σώματος.
Δεκατρείς από αυτούς ήταν παγιδευμένοι σε απόκρημνη και δύσκολα προσβάσιμη περιοχή και γι΄ αυτό τον λόγο χρειάστηκε η βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα για τον απεγκλωβισμό τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό με ποιον τρόπο οι λαθρομετανάστες έφθασαν στο νησί, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι στη θαλάσσια περιοχή εντοπίστηκαν κατεστραμμένα φουσκωτά σκάφη.

Οι αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για ιατρικές εξετάσεις.

Οι ιταλικές αρχές διέσωσαν 300 παράνομους μετανάστες

Σχεδόν 300 άνθρωποι διασώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο απο τις ιταλικές λιμενικές αρχές στα ανοιχτά της Σικελίες, ανεβάζοντας τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που έχουν φτάσει στις ακτές της Ιταλίας στις 9.000 από τις αρχές Ιουλίου.
Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, εντοπίστηκαν 95 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μια έγκυος γυναίκα και ένα βρέφος, από την Ερυθραία, τη Σομαλία και το Μαλί σε μια πλαστική λέμβο και μεταφέρθηκαν στο Ποτσάλο.

Σε άλλη επιχείρηση, σκάφος του ιταλικού πολεμικού ναυτικού εντόπισε ένα ξύλινο σκαρί που μετέφερε 195 ανθρώπους. Οι 17 από τους μετανάστες χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη και μεταφέρθηκαν στο νησί Λαμπεντούζα ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στην Κατάνια της Σικελίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By