Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χαλαρά ο Παναθηναϊκός, «πάτησε» στη δεύτερη θέση

Μαζί με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο οι «πράσινοι» 

1093673

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα 3-0 της Καλλονής στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και έπιασε τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής και τα γκολ πέτυχαν οι Ντίνας (14΄), Καρέλης (44΄), Βαλιός (71΄-αυτογκόλ)

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο 45λεπτο και οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 14΄ όταν ο Ντίνας αξιοποίησε τη μεταβίβαση του Καρέλη και έγραψε το 1-0.

Ομως τόσο πριν όσο και μετά οι «πράσινοι» δημιουργούσαν (και έχαναν) ευκαιρίες. Ο Καρέλης στο 9΄, το 11΄ και το 19΄ βρέθηκε κοντά στο γκολ, ενώ στο 24΄ ο Ατζαγκούν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χογκ ο οποίος απέκρουσε, όπως έκανε και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο Στέφανος Καπίνο ήταν «θεατής» αλλά όταν χρειάστηκε, σε «κεραυνό» του Νιαμπούγιου στο 24΄, επενέβη εντυπωσιακά. Οσο άντεχε ο Μαλτέζος τερματοφύλακας, κρατούσε κι η άμυνα της ομάδας της Λέσβου.

Ομως, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 44΄ όταν διαμορφώθηκε το 2-0 με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Αυτή τη φορά ο Ντίνας πέρασε τη μπάλα στον Καρέλη, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα ασφαλείας (2-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυμό «σφυροκοπώντας» την περιοχή του Χογκ, με τον Κλωναρίδη να αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες και τον Καρέλη να παραμένει διαρκής απειλή. Το 3-0 σημειώθηκε στο 71΄ με αυτογκόλ του Βαλιού που προσπάθησε να διώξει με προβολή μια παράλληλη μπαλιά του Σπυρόπουλου.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθήνας)

Κίτρινες: Βάλιος, Χωριανόπουλος, Γκαρσία, Χογκ, Σιλιγαρδάκης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου):
 Καπίνο, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Μέντες, Κλωναρίδης, Ατζαγκούν, Καρέλης, Σίλντενφελντ (78΄ Ρισβάνης), Ντίνας (67΄ Γιαννιτσάνης), Πράνιτς (78΄ Δώνης).

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Φουρλάνος, Γάλας (46΄ Γκαρσία), Μανούσος, Χωριανόπουλος, Καλτσάς, Φαρία, Ποντάνι, Νιαμπούγιου (69΄ Σιλιγαρδάκης), Ζακουάνι, Βάλιος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By