Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Χαμόγελα ικανοποίησης στους γαλάζιους

Οι αλλαγές στο φόρο ακινήτων ικανοποίησαν τους βουλευτές της ΝΔ, που το τελευταίο διάστημα είχαν «σηκώσει μπαντιέρα»

spitia agora
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Ικανοποιημένοι από τις αλλαγές στο φόρο ακινήτων δηλώνουν οι γαλάζιοι βουλευτές που είχαν ανέβει στα κάγκελα το τελευταίο διάστημα, απειλώντας να μην στηρίξουν το νομοσχέδιο όποτε αυτό ερχόταν προς ψήφιση στη Βουλή.

«Έχει αλλάξει τελείως η φιλοσοφία του νομοσχεδίου, έγινε περισσότερο προοδευτικό», έλεγαν σε πηγαδάκια λίγο μετά την ενημέρωση που είχαν στα γραφεία της ΝΔ, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις νέες ρυθμίσεις και πως θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο εάν έρθει όπως συμφωνήθηκε.
Σύμφωνα με τους βουλευτές της ΝΔ που μετείχαν στην ενημερωτική συνάντηση, καταργούνται όλοι οι συντελεστές φορολογίας για τα αγροτεμάχια, τα οποία δεν θα διαχωρίζονται αν για παράδειγμα είναι παραθαλάσσια ή όχι. Ο συντελεστής στα αγροτεμάχια θα είναι 2,00 στα ποτιστικά και 2,20 στα μη ποτιστικά.

νδ600_141113

Επίσης, εξαιρούνται κτίσματα γεωργικών χρήσεων, όπως αποθήκες, σταυλικές εγκαταστάσεις, μαντριά και στάνες, ενώ μειώνεται κατά 16% ο ΕΕΤΑ σε σχέση με ότι ισχύει σήμερα, ενώ καταργείται το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση προσδοκά είσπραξη 2.650 δις αντί 2,900 δις, ενώ επιβάρυνση θα υποστεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία από 300.000 ευρώ και πάνω.

«Ο φόρος είναι δικαιότερος», σχολίασε ικανοποιημένος ο Δ. Τζαμτζής που ήταν στο αντάρτικο μαζί με άλλους βουλευτές της ΝΔ, επιδιώκοντας βελτιώσεις.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By