Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Χαμός στην Ιπποκράτους: Μπουνιές, βρισιές, καρεκλιές

ΒενιζέλοςΤα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα στο ΠΑΣΟΚ, λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο Συνέδριο. Οι αντιπαραθέσεις έφτασαν χθες στο σημείο να ανταλλαγούν βαρύτατες ύβρεις, καρεκλιές ακόμη και… μπουνιές μεταξύ στελεχών. Τα σοβαρότατα επεισόδια, που έληξαν χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, αποτελούν προάγγελο των όσων θα επακολουθήσουν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το τριήμερο 28 Φεβρουαρίου, 1 και 2 Μαρτίου.

Αφορμή για τη σύρραξη, στάθηκε η απροθυμία στελεχών της Ιπποκράτους να διευκρινίσουν βασικές παραμέτρους της εσωκομματικής διαδικασίας. Το μεσημέρι, δύο στελέχη της “πτέρυγας” που θα κατέλθει κόντρα στους “βενιζελικούς”, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Πειραιά Γιάννης Αξαρλής και ο Γραμματέας της ΝΕ Β1 Αθήνας Χρήστος Σωτηρόπουλος πήγαν στο γραφείο της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης το ΠΑΣΟΚ. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος Γιάννης Σουλαδάκης και το μέλος της ΕΚΑΠ Γρηγόρης Φελώνης.
Οι δύο γραμματείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα γιατί αύριο λήγουν οι προθεσμίες για να κατατεθούν οι υποψηφιότητες των συνέδρων όμως η ΕΚΑΠ – όπως είπαν – ακόμη δεν έχει βγάλει το «μέτρο» για την εκλογή τους. Σύμφωνα  με μαρτυρίες ο κ. Φελώνης αντέδρασε έντονα. Έβγαλε από το συρτάρι του τα δύο  κείμενα που εξέδωσαν προχθές η Αριστερή Πρωτοβουλία (του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου) και η ομάδα των 10 (με επικεφαλής τον Μιχάλη Καρχιμάκη)  λέγοντας ότι αυτά “είναι πολιτικές αλητείες”. Η ατμοόσφαιρα ηλεκτρίσθηκε και ο Γ. Αξαρλής επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον κ. Φελώνη, σπάζοντας του τα γυαλιά. Ακολούθησε γενικότερη σύρραξη,  κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσαν και… καρεκλιές. Έσπευσαν και από τα γειτονικά γραφεία στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία, με επικεφαλής τον Γ. Σουλαδάκη και κατάφεραν να χωρίσουν τους “θερμόαιμους”.

Λίγο αργότερα, με μια σκληρή ανακοίνωση-καταγγελία, η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου, ζητά να παραιτηθούν «τώρα οι διορισμένοι υβριστές» όπως τους αποκαλούν. «Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα, με την προκλητική επίθεση του διορισμένου στο κράτος και την ΕΚΑΠ Γρ. Φελώνη, κατά εκλεγμένων γραμματέων Ν.Ε. του Λεκανοπεδίου, απαιτούμε την άμεση παραίτηση των 4 διορισμένων μελών της ΕΚΑΠ» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας. Τονίζεται ακόμη ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη ούτε από κηπουρούς νέας κοπής, ούτε από φυτευτούς προεδρικών αυλών. Πολύ περισσότερο δεν έχει ανάγκη από μάγειρες εκλογικών διαδικασιών, που υβρίζουν και προκαλούν, την ίδια στιγμή που έχουν αποτύχει παταγωδώς σε ότι ανέλαβαν».

Η Α. Πρωτοβουλία καταγγέλει την πλευρά Βενιζέλου ότι μετέτρεψε μια πολιτική διαδικασία σε φάντασμα, ότι «επινόησαν ερωτηματολόγια, πολιτικές θέσεις  υψηλής …κοπτοραπτικής και εκλογικές πατέντες παγκόσμιας πρωτοτυπίας», ότι «διόρισαν ΕΚΑΠ, εφορευτικές επιτροπές και «αριστίνδην» κατά πως βολεύει», ότι «μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό το πόσοι αντιπρόσωποι θα εκλεγούν», ότι «το μέτρο της εκλογής έγινε ασανσέρ με μπόνους και τιμωρίες, με προσθέσεις και αφαιρέσεις» και ότι «εξευτελίστηκαν οι οργανώσεις του εξωτερικού». Και η ανακοίνωση του κ. Παναγιωτακόπουλου καταλήγει με σαφή προειδοποίηση: «Ό,τι και να κάνουν τη βάσανο της πολιτικής απολογίας για τα «κατορθώματα» τους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή απαξίωση δεν θα τη γλυτώσουν!».

Στην Ιπποκράτους πάντως επιχειρούν να υποβαθμίσουν το θέμα μιλώντας ανεπισήμως για “φραστικό επεισόδιο”, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από το κλίμα που διαμορφώνεται λίγα 24ωρα πριν το Συνέδριο.

 

[super-post id=»4″]

 

By