Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Χαμός στη Βουλή για τα «συσσίτια του μίσους»

Πρωτοφανής αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

vouli1Μπαράζ οξύτητας από την Χρυσή Αυγή σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή την απαγόρευση διανομής τροφίμων μόνον σε Έλληνες στην πλατεία Αττικής. Οι βουλευτές της σε μια πρωτοφανή επίδειξη αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς, επιτέθηκαν με ανοίκειους χαρακτηρισμούς στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, ενώ κάθε όριο ξεπέρασε η Ελ. Ζαρούλια που στράφηκε προσωπικά κατά της κόρης του αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Δραγασάκη.

Αφορμή στάθηκε η επισήμανση του αντιπροέδρου το βράδυ της Τρίτης ότι το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου παραβιάζει το Σύνταγμα, το οποίο δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και μη.

«Ο κομμουνιστής Δραγασάκης που μας διάβασε χθες το Σύνταγμα, να μας απαντήσει αν βγήκε η κόρη του από τη μπουζού, η πρεζού που είναι μπλεγμένη σε κύκλωμα ναρκωτικών και εμπόριο όπλων… Μας είπε παράνομους, δεν έχουμε προσωπικά μαζί του, αλλά να μην μας πουλάει και πνεύμα», είπε και στην επισήμανση του αντιπροέδρου Γ. Καλαντζή ότι είναι και η ίδια μητέρα και αναφέρεται σ’ ένα παιδί, πρόσθεσε προκλητικά πως θα πρέπει να προσέχει τι λέει ο Γ. Δραγασάκης.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Ν. Δένδια για την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που αδιαφορεί στις περιπτώσεις που πλανόδιοι παράνομα πουλούν τα πάντα και συπλήρωσε: «κ. Δένδια ελάτε να συλλάβετε εμάς και μαζί με εμάς και τους Έλληνες φορολογούμενους».

Την ίδια ώρα ο Ηλ. Κασιδιάρης σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες, υποστήριξε ότι κανείς δεν θα εμποδίσει μια νόμιμη πολιτική δραστηριότητα, χαρακτηρίζοντας άθλια την κυβέρνηση.

Έναν όροφο πιο πάνω, στην επιτροπή οικονομικών που επεξεργάζεται τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας ο Ηλ. Παναγιώταρος επιτέθηκε σε δριμύτητα στην κυβέρνηση επειδή απαγόρευσε την διανομή τροφίμων και αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την συζήτηση.

Στο μεταξύ όλα τα κόμματα – πλην της Χρυσής Αυγής που απουσίαζε εκείνη την ώρα από την αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής – υπερψήφισαν την συμφωνία για την Διεθνή Υπηρεσία Αναζητήσεων, η οποία δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε αρχεία και έγγραφα για τα θύματα του ναζιστικού καθεστώτος της Γερμανίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By