Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χαμός στον τελικό του χάντμπολ

Επεισόδια οπαδών με αστυνομικούς, ρήψη χημικών, τραυματισμοί και διακοπή του τελικού…

aekara-650_0

Ένας τελικός που …δεν πρόλαβε να ξεκινήσει για να οδηγηθεί σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στη διακοπή του και, αργότερα, στην οριστική μετάθεσή του για την Τρίτη!

Τα πάντα ξεκίνησαν όταν φίλοι της ΑΕΚ –κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας που τα κρατούσαν μάλιστα στα χέρια τους- προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο για να τους το αρνηθεί η Αστυνομία -που είχε πολύ ισχυρή και έντονη παρουσία μέσα και έξω από το κλειστό της Κυψέλης όπου θα διεξαγόταν ο τρίτος τελικός του πρωταθλήματος χάντμπολ.

Δεν ήθελε και πολύ μέχρι ν’ ανάψουν τα αίματα και να ξεκινήσει η σύγκρουση! Παίκτες της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν αμέσως στο σημείο των διαπληκτισμών και των λεκτικών αντιπαραθέσεων προσπαθώντας να ηρεμήσουν την κατάσταση, ωστόσο τα επεισόδια συνεχίστηκαν. Αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών από άνδρες των Δυνάμεων Καταστολής. Που; Σε ένα γεμάτο γυμναστήριο, με πολλά παιδιά…

Οπαδοί μπήκαν στο παρκέ, αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα, ένας φίλος της Ένωσης τραυματίας, να μεταφέρεται καθυστερημένα εκτός γηπέδου, φίλαθλοι ανακατεμένοι με αστυνομικούς που προσπαθούσαν να επιβάλουν την τάξη, να συνιστούν ψυχραιμία και, τελικά, όλοι να βγαίνουν από το γυμναστήριο για να ανασάνουν.

Η ατμόσφαιρα στο κλειστό παρέμενε αποπνικτική όταν, μετά από παρέμβαση και των παικτών των ομάδων της ΑΕΚ και του Διομήδη Άργους, εξήλθαν και οι τελευταίοι οπαδοί. Η εκκένωση του γυμναστηρίου είχε επιτευχτεί.

Ευτυχώς, η Αστυνομία είχε αποχωρήσει…

Μετά από περίπου 45’ οι δύο ομάδες και οι φίλαθλοι, όσοι παρέμειναν, άρχισαν να μπαίνουν στο κλειστό, αλλά το ματς έπαιρνε αναβολή για την Τρίτη (κι ενώ μια ημέρα πριν τον λόγο θα έχει η αθλητική δικαιοσύνη). Θα μπορούσε να διεξαχθεί ο τελικός χωρίς φιλάθλους; Ίσως. Το θέμα είναι όμως ότι το κλειστό ακόμη… μύριζε από τα χημικά που πετάχτηκαν σε ένα χώρο με τόσα παιδιά…

Βαγγέλης Μελέκογλου 

 

By