Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χαμός στο twitter για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος

 Πλήθος καυστικών σχολίων στο twitter προκάλεσε η ξαφνική πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί για πρώτη φορά το Άγιο Όρος

tsipras

της Έλενας Σωτηριάδου

Πλήθος καυστικών σχολίων στο twitter προκάλεσε η ξαφνική πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί για πρώτη φορά το Άγιο Όρος, σε μια προσπάθεια να «σπάσει» τα ταμπού που διαχρονικά περιβάλλουν τις σχέσεις της εκκλησίας με την Αριστερά.

Είχε προηγηθεί, βεβαίως, συνάντηση του με εκπροσώπους του Αγίου Όρους στο γραφείο του τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο, λίγοι περίμεναν ότι θα προχωρούσε ένα βήμα παραπάνω, θέλοντας να θέσει σε πιο ισχυρές βάσεις το φλερτ του με τον εκκλησιαστικό κόσμο.

O Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται ότι είναι ο πιο καλός μαθητής. Έχοντας βάλει πλώρη για την πρωθυπουργία, έχει διαβάσει πολύ καλά τα βήματα που πιστεύει ότι θα τον οδηγήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι, παραμερίζοντας προσωρινά τη δεδομένη «δυσανεξία» της Αριστεράς με ότι σχετίζεται με σταυρούς και κομποσχοίνια, αλλά και την προσωπική του αδιαφορία για τα θεία- έχει δηλώσει άθεος- «πίεσε» τον εαυτό του να ακολουθήσει τα χνάρια του Αντώνη Σαμαρά. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο  για δύο μέρες το Άγιο Όρος και συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης, ακούγοντας με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα τους.

Τα σχόλια, λοιπόν, του κόσμου για την κίνηση- ματ του Αλέξη Τσίπρα ήταν αναμενόμενα και εξόχως ειρωνικά, καθώς στην πλειοψηφία τους οι πολίτες διαβάζουν πίσω από τις γραμμές και φυσικά δεν θα αναφωνούσαν, με το άκουσμα της είδησης, θαύμα- θαύμα!

Οι προθέσεις μπορεί να είναι αγνές, ωστόσο, η πολιτική σημειολογία της επίσκεψης Τσίπρα δημιουργεί επιφυλάξεις για τις πραγματικές βλέψεις με αφορμή και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Πάρτε μια γεύση από τα σχόλια πολιτών στο twitter με αρκετές δόσεις χιούμορ.

By