Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χαν: Δεν φτάνει ο ήλιος και η θάλασσα

Ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε πως μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην καινοτομία.

xanΈμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, μέσω του ΕΣΠΑ, «ζήτησε» ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ κ. Γιοχάνες Χαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο που διοργάνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

«Το θέμα δεν είναι απλά πώς θα δώσουμε χρήματα για να αντιμετωπίσουμε ένα κατεπείγον πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Χαν τονίζοντας πως «στη νέα προγραμματική περίοδο θα δοθεί έμφαση στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα».

Σε ότι αφορά στις επενδύσεις από το νέο ΕΣΠΑ, ανέφερε ότι ο μηχανισμός πρέπει να κατευθυνθεί σε σύγχρονες τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων και για επενδύσεις στην ενέργεια και τον τουρισμό με έμφαση στη σύνδεση του τελευταίου με τον πολιτισμό. «Δεν φτάνει ο ήλιος και η θάλασσα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαν είπε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο διαχείρισης των κονδυλίων του επόμενου ΕΣΠΑ και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί και η εξειδίκευση των προγραμμάτων. Να δοθούν λεφτά σε έργα που αλλάζουν την Ελλάδα, υπογράμμισε ο κ. Χαν.

By