Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χαρακόπουλος: Η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια σηματοδοτεί μια νέα πορεία

«Η πολιτική σταθερότητα προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της προσπάθειας»

xarakopoulos-dendias

«Το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για τα «κόκκινα δάνεια» προς τις επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την ήδη ψηφισθείσα ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς τα Ταμεία και την Εφορία, πιστεύω ότι μπορεί να σηματοδοτήσει και εμπράκτως την νέα αναπτυξιακή φάση που εισέρχεται επιτέλους η χώρα». Αυτό δήλωσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά το πέρας της ενημέρωσης που είχαν βουλευτές της ΝΔ με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο δάνεια.

Ο κ. Χαρακόπουλος υποστήριξε, επίσης,  ότι πρέπει να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος -πάνω στο προσχέδιο- και με τους παραγωγικούς φορείς, ενώ ανέφερε ότι ήδη έχει ζητήσει συνάντηση με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου της Λάρισας για να ακουστούν οι προτάσεις τους.

«Χωρίς αμφιβολία, ο κόσμος της αγοράς, που δοκιμάστηκε από την οικονομική κρίση, έχει ανάγκη τη συμπαράσταση της Πολιτείας για ένα νέο ξεκίνημα» συμπλήρωσε, θέτοντας ως προϋπόθεση «για την ολοκλήρωση της προσπάθειας να «ανασάνει» το επιχειρείν και να ορθοποδήσει η οικονομία», όπως είπε,  την διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας και την αποφυγή της επικράτησης του ανεύθυνου λαϊκισμού.

By