Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χαρακόπουλος: «Ο φιλελληνισμός σήμερα είναι απαραίτητος»

«Οφείλουμε με τη στάση μας, κυρίως την ηθική μας, να ξανακερδίσουμε το σεβασμό και την αλληλεγγύη των φίλων μας»

xarakopoulos 2

Με αφορμή την ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε πως «Σήμερα, που ο ελληνισμός βρίσκεται σε μια καμπή της ιστορίας του, ο φιλελληνισμός είναι απαραίτητος».

Ο κ. Χαρακόπουλος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Λάρισα, όπου μετά την επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο φιλελληνισμός συνέβαλε καθοριστικά στη ευόδωση των αγώνων του ελληνισμού για ελευθερία και ανεξαρτησία. Μεγάλες μορφές της πολιτικής και των γραμμάτων, όπως ο Λόρδος Βύρων, όχι μόνον υποστήριξαν με το λόγο τους τούς Έλληνες αλλά βρέθηκαν μαζί τους στη φωτιά της μάχης. Η αγάπη τους για την Ελλάδα δεν ήταν απότοκο μόνον του απεριόριστου θαυμασμού τους για το διαχρονικό ελληνικό πολιτισμό, για τα επιτεύγματα της κλασσικής Αθήνας ή το μεγαλείο του Βυζαντίου. Η ενεργητική συμπαράταξη των αγνών φιλελλήνων προήλθε, πρωτίστως, από τον σεβασμό που τους γέννησε η στάση των συγχρόνων τους Ελλήνων. Οι θυσίες των προγόνων μας, κατά την εθνική παλιγγενεσία ή το έπος του 1940, τροφοδότησαν τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τον τόπο μας. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο δίδαγμα που πρέπει να έχουμε σήμερα στο μυαλό μας. Γιατί και σήμερα, που ο ελληνισμός βρίσκεται σε μια καμπή της ιστορίας του, ο φιλελληνισμός είναι απαραίτητος. Αλλά οφείλουμε εμείς, με τη στάση μας, κυρίως την ηθική μας, να ξανακερδίσουμε το σεβασμό και την αλληλεγγύη των φίλων μας».

By