Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χαρδούβελης: «Δίχτυ ασφαλείας» από ΕΕ – ΔΝΤ

Περιορισμένη εποπτεία που αναμένεται να διαρκέσει 12 μήνες

xardouvelis-voulipp

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης επισήμανε ότι το επόμενο ένα έτος η Ελλάδας θα βρίσκεται υπό μειωμένη εποπτεία από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Τόνισε πως δεν θα υπάρχει η ισχύουσα «μικρο-διαχείριση» από τους δανειστές και διευκρίνισε ότι η Ελλάδα συζητά την πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας με την μορφή της πιστωτικής γραμμής στην οποία θα μπορεί να έχει πρόσβαση κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, η οποία εκτιμάται, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι θα διαρκέσει από έξι έως 12 μήνες και θα χαρακτηρίζεται από πολύ πιο ελαφριά επιτήρηση σε σχέση με το παρελθόν.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει την υποστήριξη των ευρωπαίων εταίρων. Μπορεί να μην είναι συνοδηγοί στο αυτοκίνητο, αλλά θα είναι ασφαλείς στο πίσω κάθισμα και εσύ» είπε και πρόσθεσε πως θα υπάρχει ένας προφυλακτήρας σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό.

Για το ΔΝΤ ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε πως θα το ήθελε να εμπλέκεται στον βαθμό εκείνο που θα δίνει αυτοπεποίθηση στις αγορές. Η ακριβής σχέση με το ΔΝΤ διερευνάται αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, όμως όπως επισημαίνει προτιμάται η Ε.Ε. να έχει το πάνω χέρι.

By