Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χαρδούβελης: Εκπλήρωση των προαπαιτουμένων ως τον Ιανουάριο

 «Μετά την αξιολόγηση της τρόικας  τα επόμενα βήματα για την Ελλάδα»

xardouvelis_3

Να κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα που απορρέουν από μνημονιακές δεσμεύσεις ως την ολοκλήρωση του προγράμματος, τον Ιανουάριο, δεσμεύθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Μιλώντας στη άτυπη συνεδρίαση, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά για να προχωρήσουν χρειάζεται η στήριξη της κοινωνίας.

Παράλληλα, σημείωσε πως για στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις οι πολίτες πρέπει να δουν το βιοτικό τους επίπεδο να αυξάνεται, συνεπώς οι στόχοι της Ευρώπης πρέπει να είναι τόσο οι μεταρρυθμίσεις όσο και οι επενδύσεις.

Επίσης, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι προχωράμε καλά, προσθέτοντας ότι η τρόικα αναμένεται στην Αθήνα την τελευταία βδομάδα του Σεπτεμβρίου.

eurogroup daiselblum fosphotos

Πάντως,  ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έκανε λόγο για πρόοδο στο ελληνικό πρόγραμμα.«Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα για την Ελλάδα, καθώς το υφιστάμενο πρόγραμμα της ΕΕ λήγει στα τέλη της χρόνιας» συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ακόμα να λάβει από τον μηχανισμό 1,8 δισ. ευρώ και αλλά 1,8 δισ. από τα κέρδη που κατέγραψαν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα. Τα εν λόγω ποσά θα κατατεθούν στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της επικείμενης αξιολόγησης από την τρόικα.

By