Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Χαρδούβελης: Θα δούμε πότε θα κατατεθεί το νομοσχέδιο

«Δεν συζητήσαμε για τους ένστολους»

maximou-megaro_C

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Νωρίτερα αποχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο «σκούπα» για τα προαπαιτούμενα, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη βουλή.

Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε :«Συζητήσαμε για τα προαπαιτούμενα. Είμαστε σε διαπραγμάτευση» ενώ ερωτηθείς για το πότε θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο απάντησε «Θα το δούμε». Ωστόσο διέψευσε ότι έγινε συζήτηση για το θέμα των ενστόλων και την καταβολή των αναδρομικών τους.

Οι ένστολοι, που έχουν ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα με τον Γκ. Χαρδούβελη, εκτός από την άμεση καταβολή των αναδρομικών τους διεκδικούν να μην υποστούν μειώσεις στις συντάξεις από την ενοποίηση των Επικουρικών Ταμείων που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Εν τω μεταξύ, το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η οποία ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι.

By