Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χαρδούβελης: «Tο πολύ δημοσιονομικό ξύλο το έχουμε φάει, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα»

Το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η ανάπτυξη και σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα συμβάλλει στην επίτευξη αυτής της μέγιστης προτεραιότητας

xardouvelisKKK

Ως προάγγελος νέων μέτρων ερμηνεύθηκε από πολλούς στη Βουλή η αναφορά του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη «το πολύ δημοσιονομικό ξύλο το έχουμε φάει, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα».

Μιλώντας στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Γκίκας Χαρδούβελης είπε χαρακτηριστικά: «Το πολύ δημοσιονομικό ξύλο το έχουμε φάει. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Τον λογαριασμό εμείς οι ίδιοι τον πληρώνουμε και πρέπει να προσέχουμε».

Το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η ανάπτυξη και σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα συμβάλλει στην επίτευξη αυτής της μέγιστης προτεραιότητας. «Όσο βαίνουμε προς τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής οι διατάξεις αποκτούν περισσότερο διαρθρωτικό χαρακτήρα παρά δημοσιονομικό», επεσήμανε.

«Να μην προκαλεί ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Το ξύλο δεν το «έχουμε» φάει, το έχουν δώσει αυτός και οι όμοιοί του στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών.

By