Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χατζηδάκης: Δεν θέλουμε νέα μέτρα αλλά δεν το αποκλείουμε

Διφορούμενη δήλωση του υπ. Ανάπτυξης για νέα μέτρα, παρά το κατηγορηματικό «όχι» του Στουρνάρα

xatzidakis featuredΑνοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων παρότι τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να λάβει άλλα, άφησε ο υπουργός ανάπτυξης, Κώστης Χατζηδάκης, παρά το κατηγορηματικό «όχι» του Γ. Στουρνάρα.

Μιλώντας στον Real Fm για την διαπραγμάτευση με την τρόικα και το ενδεχόμενο νέων μέτρων είπε ότι «είναι μια ακόμα διαπραγμάτευση», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «σε σχέση με ό,τι συνέβαινε πέρυσι και πρόπερσι, τα πράγματα τώρα είναι προφανώς καλύτερα γιατί έχουμε διανύσει τα ¾ της διαδρομής».

«Στόχος μας είναι η όποια συμφωνία επιτευχθεί να έχει κατά κάποιο τρόπο έναν αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα. Η συμφωνία μας με την τρόικα, να δημιουργήσει και τις βάσεις, σταδιακά να απομακρυνθούμε από το μνημόνιο».

«Ή κυβέρνηση δεν θέλει να λάβει μέτρα που θα έχουν σχέση με περικοπές μισθών και συντάξεων και περαιτέρω αυξήσεις φόρων. Η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στην αναδιάρθρωση του δημοσίου, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών που δεν έχουν γίνει».

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων μίλησε σήμερα και ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Τασούλας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ επικαλέστηκε τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα.

«Το έχει πει και ο πρωθυπουργός, ούτε καν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πόσω μάλλον εγώ. Τα έχει πει και τα έχει γράψει ο πρωθυπουργός, ότι δεν παίρνονται άλλα μέτρα, νέοι φόροι και μειώσεις μισθών και συντάξεων. Ο πρωθυπουργός δεν είχε πει άλλοτε τέτοια πράγματα. Αυτή τη φορά το είπε και μάλιστα στις Βρυξέλλες που ήταν προχθές, μίλησε και για τη διάσταση της αλληλεγγύης, της δημοσιονομικής ισορροπίας και των άλλων αξιών των οικονομικών αρχών των χωρών της Ευρώπης. Είναι άλλο να το λέει εκείνος και άλλο να το λέμε εμείς και κάποιοι άλλοι που το έχουν κάνει επάγγελμα να λένε «όχι», έχουν κάνει καριέρα στο «όχι» και πάντως δεν είναι η Ν.Δ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By