Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χατζηδάκης: Δεν συμφωνήσαμε με την τρόικα- Έχουμε άλλα κριτήρια

 Ο κ.  Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να προστατεύσουμε τον δανειολήπτη καλής πίστεως και όχι αυτόν που μπορεί αλλά δεν πληρώνει»

xatzidakis1

Για τους πλειστηριασμούς και τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την τρόικα μίλησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή θα είναι αρκετά ικανοποιητική για τους πολίτες, σημειώνοντας ότι «η τρόικα και φυσικά η κυβέρνηση δεν αμφισβητούν το σύστημα της δικαστικής προστασίας. Είναι ισχυρό το σύστημα. 80.000 συμπολίτες μας έχουν προσφύγει σε αυτό».

Παράλληλα, ο  κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν έρθει σε κάποια συμφωνία ακόμη με την τρόικα αφού «έχουμε άλλα κριτήρια». Και πρόσθεσε: «Το ζήτημα έχει πολλές παραμέτρους και προσπαθούμε να το προσεγγίσουμε από πολλές και διαφορετικές πλευρές για να μην υπάρξει αδιέξοδο».

Aκολούθως, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να προστατεύσουμε τον δανειολήπτη καλής πίστεως και όχι αυτόν που μπορεί αλλά δεν πληρώνει», προσθέτοντας ότι  «πρέπει να βρεθεί ένα σύστημα διαχείρισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει κατά καιρούς από τα δάνεια. Γι’ αυτό θα πρέπει να βρούμε κάποιους κανόνες με μόνιμο χαρακτήρα που θα λαμβάνουν υπόψη τους την κρίση». Για να καταλήξει: «Έχουμε νόμους που δίνουν τη δυνατότητα να «κουρεύονται δάνεια».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By