Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χατζηδάκης: Είχα σκεφτεί να παραιτηθώ

«Δεν θα χρεωθώ εγώ τη μη μεταρρύθμιση του γάλακτος»

Xatzidakis2

Στην αποκάλυψη πως σκέφτηκε τη λύση της παραίτησης όταν κατάλαβε ότι οι ρυθμίσεις για το γάλα και τις λαϊκές αγορές δεν θα λειτουργούσαν έτσι όπως είχαν τελικώς κατατεθεί, προχώρησε ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

Έσπευσε όμως να εξηγήσει τους λόγους που τελικά δεν το έκανε λέγοντας χαρακτηριστικά:»θεώρησα ότι θα μπορούσε να παρεξηγηθεί η στάση μου και να θεωρηθεί ότι ήθελα να περάσουν όλα από την εργαλειοθήκη και ότι ένας υπουργός κάνει του κεφαλιού του και δεν λογαριάζει ότι υπάρχει ισορροπία δυνάμεων στη Βουλή. Επιπλέον πλησίαζαν οι ευρωεκλογές, οπότε πίστευα ότι μια παραίτησή μου δεν θα έκανε καλό στην κυβέρνηση και θεώρησα ότι αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι τη μη μεταρρύθμιση του γάλακτος θα τη χρεωθώ εγώ ή ο κ. Σκορδάς ή το υπουργείο Ανάπτυξης. Δεν ήταν δική μας ρύθμιση αυτή που πέρασε.»

Σχολιάζοντας τη θητεία του στο Υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και την απομάκρυνση του ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε «σεβαστή» την απόφαση του Πρωθυπουργού και πρόσθεσε « Καθένας από εμάς που είναι στο δημόσιο βίο ασφαλώς κάνει και λάθη. Προσωπικά, θεωρώ όμως ότι τόσο στο υπουργείο Ανάπτυξης όσο και στα υπόλοιπα υπουργεία έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά και μπήκαν θεμέλια, κάτι που απαιτούσε και συγκρούσεις για να γίνουν μεταρρυθμίσεις, οπότε έπρεπε να πληρώσουμε και ένα κόστος της σύγκρουσης με διάφορες κοινωνικές ομάδες. Δεν μπορούσαμε, όμως, να κάνουμε αλλιώς. Δεν είμαστε φακίρηδες και με ένα μαγικό τρόπο να προχωρήσουμε τα πράγματα χωρίς την παραμικρή αντίδραση».

By