Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χατζηδάκης: Κανένα κενό στον επενδυτικό νόμο

Απάντηση στα περί καθυστερήσεων σε ερώτηση της Ντ. Μπακογιάννη

xatzidakis featuredΚατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα κενό στον επενδυτικό νόμο, έδωσε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι τα επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν το πρώτο 6μηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα είναι αυξημένα κατά 40%.

«Μπορεί να μην είμαστε σε μια επενδυτική άνοιξη, αλλά κάτι έχει αρχίσει να κινείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας στην κριτική της Ντ. Μπακογιάννη  για καθυστερήσεις  στην έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων του νέου αναπτυξιακού νόμου και πρόσθεσε: «Είμαστε στα ¾ της διαδρομής και αν συνεχίσουμε το ίδιο αποφασιστικά αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά και του χρόνου μπορούμε να μπούμε σε νέα πορεία».

Ο Κ. Χατζηδάκης  υπογράμμισε πως ο παράγων κλειδί για τις επενδύσεις είναι η εμπιστοσύνη και αναφερόμενος στα επενδυτικά σχέδια, είπε πως και τα 39 που έχουν υποβληθεί στο υπουργείο έχουν αξιολογηθεί, όπως και τα 68 από τα 92 προς τις περιφέρειες. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στις διαρθρωτικές αλλαγές που προώθησε και προωθεί η κυβέρνηση, καλώντας την αντιπολίτευση να δείξει στοιχειώδη ευθύνη και την τρόικα να αποκτήσει μία ρητορική για να υπάρξει αντανάκλαση αυτής της εμπιστοσύνης.

Υψηλότερες ταχύτητες από τους αρμόδιους μηχανισμούς του υπουργείου Ανάπτυξης ζήτησε η Ντ. Μπακογιάννη, καθώς –όπως είπε- η αργοπορία έχει κόστος κοινωνικό, κόστος στην ανεργία, κόστος που είναι αδικαιολόγητο και δεν επιτρέπεται να υπάρχει. «Υποβλήθηκαν 10 προτάσεις και δεν αξιολογήθηκε ούτε μια», τόνισε, χαρακτηρίζοντας το πολυδιαφημιζόμενο fast track είπε ότι «ούτε fast είναι, ούτε track» αφού υπάρχει αναμονή μηνών για έγκριση σχεδίων.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By