Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χατζηδάκης: Δεν είναι η ώρα τώρα να συζητήσουμε το θέμα των πλειστηριασμών

xatzidakis upourgeio espa

Δεν αποδέχονται στην κυβέρνηση την τροπολογία της ΔΗΜΑΡ

XATZIDAKISΗ κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν μπορεί σήμερα να αποδεχθεί την τροπολογία της ΔΗΜΑΡ για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως το τέλος του 2015. Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο με το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες, που συζητείται απόψε στη Βουλή.

Πριν από λίγο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον λόγο ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θύμισε ότι υπάρχει ρύθμιση -με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης και μετά από συνεννόηση με την τρόικα- που παρατείνει την αναστολή των πλειστηριασμών έως και το τέλος του 2013.

«Η παράταση αυτή ισχύει και θα ισχύει για ακόμα 6 με 7 μήνες», είπε ο υπουργός. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί κατά την αποψινή ψηφοφορία να αποδεχθεί την τροπολογία, διότι η κοινή λογική επιτάσσει αυτή η συζήτηση να γίνει πριν το τέλος της λήξης της παράτασης αναστολής των πλειστηριασμών, δηλαδή λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, που είναι το τέλος του έτους.

Πάντως, η κυβέρνηση έκανε δεκτή διακομματική τροπολογία, που προβλέπει ακατάσχετο 1.500 ευρώ ατομικού λογαριασμού και ακατάσχετο 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό. Η τροπολογία είχε κατατεθεί από τους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με επικεφαλής τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραϊτη. Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, η κυβέρνηση την αποδέχεται διότι την θεωρεί σωστή και δίκαιη.

Πηγή:www.capital.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By