Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χατζηδάκης: Πρέπει να κάνουμε περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές

Η πώληση της «μικρής ΔΕΗ» θα τονώσει την αγορά της ηλεκτρικής αγοράς, υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης

xatzidakisB

«Δεν θέλουμε να περιορίσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις αλλά να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγγειλε τη δημοσιοποίηση, εντός του μήνα, νομοσχεδίου για τη ριζική απλούστευση των δανειοδοτήσεων σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας.

«Κάναμε βήματα στο δημοσιονομικό κομμάτι… Στο κομμάτι των διαρθρωτικών αλλαγών πρέπει να κάνουμε περισσότερα» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. Έχουν δημιουργηθεί οι βάσεις για να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης. Έχουν γίνει μια σειρά από πράγματα για να περάσει η Ελλάδα μπροστά υπογράμμισε.

Με αφορμή τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη δημιουργία «μικρής ΔΕΗ», ο υπουργός Ανάπτυξης επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «η μικρή ΔΕΗ αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τα παλιά λάθη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι η σημερινή του ατζέντα.»

Ο νόμος για την απλούστευση αδειοδοτήσεων βελτιώνεται περισσότερο μετά τη δημόσια διαβούλευση θα στείλει Ελλάδα μήνυμα ανοίγματος στην επιχειρηματικότητα και να περιοριστεί η γραφειοκρατία πρόσθεσε. ο Κωστής Χατζηδάκης επέμεινε ότι χρειάζεται αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση και ότι είναι δυνατόν να βρεθεί ένα αξιόπιστο μοντέλο χωρίς χρονοτριβές τύπου «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».

By