Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χατζημαρκάκης: Αισθάνομαι περισσότερο Έλληνας παρά Γερμανός

Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στη Γερμανία, δήλωσε ο Ευρωβουλευτή.

Chatzimarkakis 03Την πρόθεσή του να μη θέσει ξανά υποψηφιότητα στη Γερμανία αποκάλυψε ο ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, τονίζοντας πως αισθάνεται περισσότερο Έλληνας παρά Γερμανός .

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υποστήριξε πως στη Γερμανία η Ελλάδα συκοφαντείται. «είναι πολύ δύσκολο να περάσει κανείς μηνύματα που δεν μπαίνουν στα στερεότυπα, τα οποία επηρεάζουν τον πολιτικό χώρο της Γερμανίας, τα οποία θέλουν τον Έλληνα τεμπέλη και τον Κύπριο γκάνγκστερ, που πρέπει να τιμωρηθεί”, παραδέχεται ο ευρωβουλευτής, τονίζοντας: “Εγώ επέλεξα, για ηθικούς λόγους, να μην ξαναβάλω υποψηφιότητα στη Γερμανία. Γιατί δεν μπορώ. Είναι δύσκολο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους οι οποίοι άρχισαν μιαν εκστρατεία κατά της Ελλάδας, η οποία πονάει πάρα πολύ, ειδικά στο δικό μου κόμμα των Φιλελευθέρων στη Γερμανία, καθώς έχουν βγει ιδέες, όπως το «πουλήστε τα νησιά σας και την Ακρόπολη», οι οποίες ήταν τόσο ακραίες, που δεν άντεξα να πάω στα συνέδρια του κόμματος».

Ο κ. Χατζημαρκάκης σημειώνει ότι «οι Γερμανοί δεν κατάλαβαν τον ρόλο τους, καθώς έχουν πρόβλημα να πάρουν μία ηγεμονική θέση, πράγμα που γίνεται αισθητό τώρα σε όλη την Ευρώπη», ενώ καταγγέλλει ότι τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, άρχισε στη Γερμανία μία δυσφήμηση κατά της Ελλάδας, η οποία έφθασε ως και τη συκοφαντία.

By