Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χατζησωκράτης: Θα συζητήσουμε με την κυβέρνηση το ζήτημα του χρέους

 Στο τραπέζι το διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση για το ζήτημα της βιωσιμότητας  του ελληνικού χρέους πρόκειται να καθίσει η ΔΗΜΑΡ

xatzisokratisAAAA

Στο τραπέζι το διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση για το ζήτημα της βιωσιμότητας  του ελληνικού χρέους πρόκειται να καθίσει η ΔΗΜΑΡ, όπως  έκανε γνωστό το μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, Δημήτρης Χατζησωκράτης. Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Χατζησωκράτης  ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να καταθέσει τις δικές της προτάσεις  στην επικείμενη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.  

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χατζησωκράτης δήλωσε : Είμαστε ανοιχτοί για να συμμετάσχουμε με τις προτάσεις και τις απόψεις μας και πρέπει να σας πω ότι σε επικοινωνία που είχα με τον κ. Χαρδούβελη, για να τον συγχαρώ συμφωνήσαμε την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξει μια συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ για να θέσουμε από την πλευρά μας τα ζητήματα και το πώς εμείς τα βλέπουμε, τα οικονομικά και τα κύρια προβλήματα της χώρας σε ό,τι αφορά τον τομέα του. Μέσα σ “ αυτά θα είναι και το ζήτημα του πώς πρέπει η χώρα, κατά την άποψή μας, να αντιμετωπίσει τη μεγάλη υπόθεση του χρέους. Άρα, λοιπόν, είναι ανοιχτή η πόρτα μας»

Και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε μια μετατόπιση πολιτικών που έχουν παρουσιαστεί και χαράσσονται μέχρι στιγμής. Είναι στο επίπεδο των αναγκαίων αλλαγών πολιτικής που πρέπει να γίνουν για εμάς, αλλά δεν είναι κάτι που βλέπω εύκολο. Θα ήθελα να πιστεύω στη διάθεση. Δεν θεωρώ ότι καθένας πρωθυπουργός ή κάθε κυβέρνηση θέλει να μειώνει μισθούς και να κόβει συντάξεις, αλλά το πρόβλημα αυτό γίνεται κάτω από μία ανάγκη και επιβολή. Είμαστε έτσι επιφυλακτικοί επί των ζητημάτων, όπως τρέχουν, αλλά τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο»

By