Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χατζησωκράτης: Όπου ακούς κόκκινες γραμμές περίμενε υποχωρήσεις

Τι δηλώνει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτη

Αγγελική Παναγιώτου @Fosphotos
Αγγελική Παναγιώτου @Fosphotos

Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα από το Όστιν του Τέξας, στο μέτρο που είναι ειλικρινείς, απλά τοποθετούν την Κουμουνδούρου στο κάδρο του πολιτικού διαλόγου, δηλώνει σε συνέντευξή του στο naftemporiki.gr το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Αναφέρεται με θετικά λόγια στην παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα, παρέμβαση που, όπως λέει, η ακαριαία απόρριψή της από το Μαξίμου «δεν έδωσε τη δυνατότητα να γίνει συζήτηση επί της ουσίας».

Υποστηρίζει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν απευθύνεται ούτε σε εξαγριωμένους, ούτε σε φανατικούς. «Η επιλογή της ΔΗΜΑΡ είναι μια ψύχραιμη αριστερή επιλογή».

Σε ό,τι αφορά τις περίφημες «κόκκινες γραμμές», «όπου τις ακούς, περίμενε υποχωρήσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζησωκράτης και αναφέρεται στα τρία «Δεν» τα οποία είναι απαραίτητα για να ορθοποδήσει η οικονομία και η κοινωνία. Θεωρεί ότι προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση είναι η αναδιάταξη των προτεραιοτήτων: «Το μείζον ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει η οικονομική πολιτική δεν μπορεί  να είναι πόσο είναι το πρωτογενές πλεόνασμα (αν και αυτό είναι  οπωσδήποτε σημαντικό) αλλά πότε και με ποιον τρόπο η ανεργία θα μειωθεί κατά 10% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Εάν αυτό δεν συμβεί όλα τα άλλα είναι προφάσεις».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By