Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Χημικές ουσίες στην καθημερινότητά μας προκαλούν καρκίνο του μαστού

Μερικές από αυτές εντοπίζονται στη βενζίνη, το ντίζελ, τα υφάσματα που δεν λεκιάζουν αλλά και στα παράγωγα απολυμαντικών που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του πόσιμου νερού

karkinos tou mastou

Οι πιο καρκινογόνες ουσίες, που είναι παρούσες στο καθημερινό περιβάλλον, πρέπει να αποφεύγονται από τις γυναίκες ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού, όπως παρατήρησαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Η έρευνα αυτή, η οποία δημοσιεύεται σήμερα από την επιθεώρηση Environmental Health Perspectives, επιβεβαιώνει επίσης πως τα χημικά προϊόντα που προκαλούν καρκινικούς όγκους στους αδένες των μαστών των ποντικών, συνδέονται επίσης με τον καρκίνο του μαστού στους ανθρώπους.

Η μελέτη προτείνει ένα κατάλογο 17 καρκινογόνων ουσιών υψηλής προτεραιότητας επειδή προκαλουν όγκους στους μαστούς στα ζώα και πολυάριθμες γυναίκες είναι εκτεθειμένες σ” αυτές. Πρόκειται για χημικά προϊόντα παρόντα στη βενζίνη, το ντίζελ, καθώς και για άλλες ουσίες που εκπέμπονται από την εξάτμιση των αυτοκινήτων ή και για τα αλεξίπυρα, τα υφάσματα που δεν λεκιάζουν, τα διαλυτικά, τα διαλυτικά χρωμάτων και τα παράγωγα απολυμαντικών που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του πόσιμου νερού.

By