Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χιλιάδες κατά της διαθεσιμότητας

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο – 48ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ

poreiaA-ygeiasΠορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην πλατεία Συντάγματος, πραγματοποίησαν χιλιάδες εργαζόμενοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, που είχε κλείσει με εντολή της Αστυνομίας, από τις 10.30 το πρωί άνοιξε λίγο πριν από τις 13:30 ενώ ανοιχτοί είναι πλέον όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Συγκεντρώσεις και πορείες κατά της διαθεσιμότητας έγιναν επίσης στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Στη Θεσσαλονίκη, η πορεία της ΕΔΟΘ ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (ΥΜΑΘ). Συμμετείχαν καθηγητές, δάσκαλοι, δημοτικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων, πρωτοβάθμια σωματεία, κ.ά. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας ενώ έγινε και συμβολική κατάληψη στον Λευκό Πύργο.

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία που κατέληξε στο ΥΜΑΘ πραγματοποίησε νωρίτερα και το ΠΑΜΕ.

Στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Εφορίες ΠΟΕ-ΔΟΥ, οι δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ.

Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία, χθες και σήμερα, το ίδιο και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ σήμερα και αύριο λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στις 9.30 θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Υγείας.
Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, σήμερα και αύριο, οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Κινητοποιήσεων συνέχεια

Την Τετάρτη, διοργανώνεται πανελλήνιο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στις 13:00 στα Προπύλαια, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων κατά τη συνεδρίαση των γενικών συνελεύσεων των δασκάλων
Στις 18:00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By