Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χιλιάδες στους δρόμους κατά της διαθεσιμότητας

Μεγάλη διαδήλωση δημοτικών αστυνομικών και εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο

poe ota

Διαδήλωση κατά των απολύσεων στο Δημόσιο και του μέτρου της διαθεσιμότητας πραγματοποιούν αυτή την ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Κλειστές η Πανεπιστημίου και η Σταδίου λόγω της μεγάλης συμμετοχής στο κάλεσμα διαμαρτυρίας που απηύθυναν ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 12.30 από την πλατεία Καραϊσκάκη και κατευθύνεται προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κλειστοί σήμερα όλοι οι δήμοι της χώρας με απόφαση της ΚΕΔΕ ενώ ήδη από την Παρασκευή η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε προκηρύξει στάση εργασίας για τη Δευτέρα προκειμένου να πραγματοποιηθεί πορεία για τη μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ αφού πρώτα υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Στις 14 : 30 θα υπάρξει συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, στην οποία θα παραβρεθεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολούθως το προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλής των παρατάξεων θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By