Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χιλιάδες στο δρόμο κατά της διαθεσιμότητας

Σε εξέλιξη συλλαλητήριο καθηγητών – εργαζομένων σε ασφαλιστικά ταμεία – διοικητικών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

fosphotos.com, Philippos Messinis
fosphotos.com, Philippos Messinis

Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοικητικοί υπάλληλοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.  Στο πλευρό τους μαθητές, φοιτητές και γονείς.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και αυτή την ώρα είναι κλειστές οι οδοί Πανεπιστημίου, Σταδίου, Βασ. Αμαλίας και Βασ. Σοφίας ενώ ανοιχτοί είναι οι σταθμοί του μετρό.

Από σήμερα οι καθηγητές στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας ξεκινούν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενώ και οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία πραγματοποιούν 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο.

Από σήμερα ξεκίνησαν επίσης πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Στο μεταξύ η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου για να διευκολύνει τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ.

Όλη η εβδομάδα θα κινηθεί σε απεργιακούς και αγωνιστικούς ρυθμούς κατά της διαθεσιμότητας – απολύσεων. Διαβάστε εδώ αναλυτικά το απεργιακό δελτίο των επόμενων ημερών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By