Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χονγκ Κονγκ: Υπερβολική αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών

Χρήση σπρέι πιπεριού και ξυλοδαρμός διαδηλωτή σε βίντεο

19687405_14558216.limghandler

Κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις των φοιτητών στο Χονγκ Κονγκ με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού κατά των συγκεντρωμένων.

Καταγγελίες θέλουν την αστυνομία να κάνει χρήση υπερβολικής βίας, ενώ στο ίντερνετ κυκλοφορεί βίντεο που αποτυπώνει μία ομάδα αστυνομικών να οδηγεί έναν διαδηλωτή με χειροπέδες σε μία γωνία και να τον χτυπά.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο διαδηλωτής ονομάζεται Κεν Τσανγκ και είναι μέλος του φιλοδημοκρατικού Κόμματος των Πολιτών. Κάποιοι βουλευτές, μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τσανγκ που φέρει μελανιές και μώλωπες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται σχετική έρευνα, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Λάι Τουνγκ-κγουόκ είπε ότι στους αστυνομικούς οι οποίοι εμφανίζονται στο βίντεο να χρησιμοποιούν «άσκοπη βία εις βάρος ενός συλληφθέντος» ανατέθηκαν άλλα καθήκοντα.

Ο Λάι είπε ότι η αστυνομία χρειάστηκε να λάβει άμεσα μέτρα για να διαλύσει έναν μεγάλο αριθμό διαδηλωτών που συγκεντρώνονταν στην οδό Λουνγκ Γουό και οι οποίοι επιτίθεντο στην αστυνομία πετώντας αντικείμενα.

 

By