Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χονγκ Κονγκ: Nα παραιτηθεί ο κυβερνήτης ζητούν οι φοιτητές

Διαφορετικά απειλούν με  καταλήψεις κ κυβερνητικών κτηρίων

xongk-kongk

Θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φιλοδημοκρατικοί φοιτητές που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, εάν δεν παραιτηθεί ο κυβερνήτης της πόλης – κράτους, Λέουνγκ Τσουν Γινγκ.

Μάλιστα  απειλούν ακόμα και με καταλήψεις κυβερνητικών κτηρίων, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. Ένας εκ των ηγετικών στελεχών του φοιτητικού κινήματος, ο Λέστερ Σουμ,  σημείωσε ότι οι διαδηλωτές θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε τέτοια μέτρα εάν ο κ. Λέουνγκ δεν παραιτηθεί μέχρι την Πέμπτη.

Χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ, το οποίο είναι έδαφος της Κίνας υπό ειδικό καθεστώς ως πρώην βρετανική αποικία, συνεχίζουν να διαμαρτύρονται κατά της δυνατότητας που θα έχει η κινεζική κυβέρνηση να ασκεί βέτο για υποψηφιότητες για τη θέση του κυβερνήτη από το 2017, όταν και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά καθολική ψηφοφορία για τη θέση.

Ο πρώην κυβερνήτης – επί βρετανικής κυριαρχίας – Κρις Πάτεν κατηγόρησε την Κίνα ότι αφίσταται των δεσμεύσεών της.

Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν κατασκηνωμένοι στα κύρια σημεία των διαδηλώσεων, στην κεντρική επιχειρηματική συνοικία, στο Κόζγουεϊ Μπέι και στο Μονγκ Κοκ, ενώ δημιουργήθηκε και τέταρτο σημείο συγκέντρωσης, στην οδό Καντόνας. Οι διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας συνεχίστηκαν καθ” όλη τη διάρκεια της Τετάρτης, ημέρας εθνικής εορτής στην Κίνα.

By