Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χουντής προς Eurogroup: Είστε τόσο ανίκανοι ή έχετε άλλους σκοπούς;

Νίκος ΧουντήςΑιχμηρή ήταν η σημερινή παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Eurogroup, κ. Dijsselbloem είπε, «Εσείς σε ποια τράπεζα βάζετε το μισθό σας; Υπάρχει σήμερα ασφαλής τράπεζα στην Ευρώπη; Διότι, το λάθος σας στο Eurogroup ήταν τεράστιο. Αναρωτιέται, όμως, κανείς, εάν είστε τόσο ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς, όπως ο κ. Σόιμπλε, που κάλεσε τους επενδυτές να φύγουν από την Κύπρο και να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε πιο ασφαλείς χώρες, όπως στη Γερμανία».

Στην απάντησή του ο Πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε σε προσπάθειες «εξισορρόπησης ενός πακέτου το οποίο θα επέτρεπε να υπάρξει ένα νέο μέλλον στην Κύπρο και συγχρόνως να υπάρξει μία συνεισφορά από την ίδια την Κυπριακή οικονομία. Ήταν αναπόφευκτο τουλάχιστον κατά την άποψη του Eurogroup  ότι θα υπήρχε κάποια συμβολή των καταθετών. Αυτό νομίζω ότι είναι η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω στο ερώτημά σας. Αν είμαστε ανίκανοι, ή όχι, αυτό θα το αφήσω σε σας να το κρίνετε».

[content_left title=»»][/content_left]

[space size=»20″]

By