Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χριστοφιλοπούλου: Η Δημοκρατική Παράταξη εγγυάται ομαλότητα και πρόοδο

«Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ και ΕΊΜΑΙ ΕΔΩ! ΠΑΣΟΚ σκέτο: ούτε σημερινό, ούτε χθεσινό, ούτε αυριανό, ούτε ΠΑΣΟΚ του Γιώργου ή του Βαγγέλη ή του Κώστα!»

xristofilA

Από το βήμα του συνεδρίου της Οργανωτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε στη συμμαχία δυνάμεων και προσώπων του δημοκρατικού χώρου, που εκτείνεται από το κέντρο ως τις παρυφές της ανανεωτικής αριστεράς.

Η υφυπουργός ζήτησε την πραγμάτωση μιας πραγματικής και όχι «επίπλαστης» ενότητας δυνάμεων καθώς «δεν πρέπει να φοβηθούμε τις πολιτικές αντιπαραθέσεις στην πορεία προς το Συνέδριο, ακόμη και τις συγκρούσεις. Αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, όμως, σε ζητήματα θέσεων, απόψεων, πλαισίου, προγράμματος. Η ύπαρξη διαφορετικών τάσεων και ρευμάτων σκέψης ενδυναμώνει το διάλογο και την προσπάθεια συνθέσεων και συγκλίσεων. Όλα τα αδελφά κόμματα, εξάλλου, στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και του σοσιαλισμού στην Ευρώπη έχουν εσωτερικές διαφοροποιήσεις υπό τη μορφή τάσεων και ιδεολογικών ρευμάτων«.

Η κύρια Χριστοφιλοπούλο τόνισε τα θερμά της αισθήματα απέναντι στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να αποχωρήσουν οι «ταμπέλες» που διχάζουν τις κοινές προσπάθειες.

«Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ και ΕΊΜΑΙ ΕΔΩ! ΠΑΣΟΚ σκέτο: ούτε σημερινό, ούτε χθεσινό, ούτε αυριανό, ούτε ΠΑΣΟΚ του Γιώργου ή του Βαγγέλη ή του Κώστα! Ας αφήσουμε τα επίθετα και τους προσδιορισμούς που διχάζουν την παράταξη. Δεν μπορούμε να πάμε στο Συνέδριο με όρους του 2007. Ας δούμε τις αξίες και τα προτάγματα που μας ενώνουν«.

Ζήτησε την σύσταση ενός μετώπου κατά του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ζούμε αυτήν την εποχή την ένταση του ισοπεδωτικού λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ: που λέει ναι σε κάθε είδους αίτημα και χαϊδεύει αδιακρίτως τα αυτιά των πολιτών με παροχολογία και λογικές ωραιοποίησης των δικών του θέσεων και δυνατοτήτων, με ψευδολογίες και κατασυκοφάντηση που οδηγεί στο μηδενισμό και τη δαιμονοποίηση των αντιπάλων του.

Έχουμε και εμείς κατά καιρούς ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού, είναι η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη σ αυτή την πλευρά του παρελθόντος μας«.

Η υφυπουργός κατέληξε τονίζοντας ότι η Δημοκρατική Παράταξη θα πρέπει να αναδειχθεί σε δύναμη ισορροπίας ανάμεσα στην πόλωση που δημιουργούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Η χώρα είναι εγκλωβισμένη σε ένα μικρό διπολισμό που οξύνει την αντιπαράθεση, διχάζει τους πολίτες και οδηγεί σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις την πολιτική διαδικασία. Ο κόσμος μας, οι πολίτες που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατική Παράταξης απαιτούν από εμάς να αντισταθούμε σ αυτήν την πόλωση. Να ενδυναμώσουμε τη φωνή της λογικής, του μέτρου, της συναίνεσης και τελικά της ευθύνης για τη σταθερότητα και την πορεία της χώρας μέσα από προοδευτικές ανατροπές και όχι διχαστικά διλλήμματα«, τόνισε η υφυπουργός και συνέχισε:

«Σήμερα οι δυνάμεις του ετερόκλητου αντιμνημονιακού μετώπου επιχειρούν να τον αναστήσουν και η ΝΔ εμφανίζεται εξίσου διχαστική στην αντιπαράθεσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα φλερτάρει πολιτικά με την ακροδεξιά.

Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την ομαλότητα αλλά και την προοδευτική κατεύθυνση της χώρας. Δεν έχουμε προνομιακούς συνομιλητές. Δεν θα συμπορευτούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας συνεννοήσεις εκ των προτέρων. Αλλά και η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ έχει ημερομηνία λήξης. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη για την επιβίωση και την ανάκαμψη της Δημοκρατικής Παράταξης!«

By