Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Χριστοφιλοπούλου: Κάποιοι θεωρούν τα πανεπιστήμια τσιφλίκι τους

«Το νέο σύστημα θα επιλέγει τους αξιότερους μακριά από κόμματα» τόνισε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

xristofilA

Σκληρή επίθεση σε όσους κρατούν κλειστά τα πανεπιστήμια εξαπέλυσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας πριν από λίγο στο ΣΚΑΙ. «Κάποιοι νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι το τσιφλίκι τους» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «τα δημόσια ιδρύματα είναι για όλους τους πολίτες».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου καταλόγησε ολιγωρία στους πανεπιστημιακούς σε σχέση με την εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια τονίζοντας πως «όλα αυτά που δεν έγιναν, γίνονται τώρα βορά σε διάλογο κωφών» και αναφέρθηκε στην προκήρυξη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας «χωρίς κάποιο πρόβλημα».

Σχετικά με το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η υφυπουργός σημείωσε πως η επιλογή θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ και πρόσθεσε με έμφαση «Είναι ώρα να πάμε σε ένα σύστημα που θα διαρκέσει και θα επιλέγει τους αξιότερους μακριά από κόμματα, παρατάξεις και συντεχνίες».

Ερωτηθείσα για το αν το ΑΣΕΠ διαθέτει την κατάλληλη τεχνική υποδομή για να υποστηρίξει το νέο σύστημα, η κ. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι υπάρχει καθημερινή συνεργασία και δεδομένη διάθεση στήριξης.

By