Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χριστοφιλοπούλου: Τέλος οι απολύσεις στο Δημόσιο

«Δεν θα παίρνουν σύνταξη όσοι έχουν πλαστά πιστοποιητικά προανήγγειλε η Χριστοφιλοπούλου»

xristofilA

Μόνον όσοι παρανομούν θα απολύονται από το δημόσιο διαμήνυσε στη Βουλή η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι».

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δυνατότητα ελεύθερης διάθεσης δημοσίων εγγράφων και πληροφοριών προς τρίτους, η Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε πως έγινε σκληρή διαπραγμάτευση για να σταματήσουν οι απολύσεις, προτρέποντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει την ψευδή προπαγάνδα και να στηρίξει τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη.

«Αν κάποιος πλαστογράφησε ή παρανόμησε με δική του υπαιτιότητα δεν έχει θέση στο δημόσιο», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε πως πάμε πλέον στο τέλος των αριθμητικών στόχων και τελειώνει αυτή η δύσκολη και επίπονη περίοδος για τη χώρα, γιατί πλέον θα απολύονται μόνο όσοι έχουν πλαστογραφήσει και παρανομήσει.

Υποκριτική στάση καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Μητρόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί την ώρα που έχει επέλθει παραγραφή όλων των πράξεων υπουργών και πρωθυπουργών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία, να αναγορεύει σε μείζον ζήτημα τον αναδρομικό έλεγχο μετατροπής των συμβάσεων της κυβέρνησης Καραμανλή, προκειμένου να βρει τη μεγάλη δεξαμενή των απολύσεων που υπαγορεύει το μνημόνιο. «Η αριστερά δεν επιδοκιμάζει την παραμικρή τυπική παρανομία των υπαλλήλων – ίσως και με την προτροπή των πολιτικών τους προστατών που βρίσκονται στην εξουσία- αλλά δεν μπορεί να δεχτεί τις ασύμμετρες συνέπειες κάποιων παραπτωμάτων», είπε.

«Δηλαδή, αν κάποιος προσλήφθηκε στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά και ετοιμάζεται να παραιτηθεί για να συνταξιοδοτηθεί πιστεύετε ότι πρέπει να πάρει σύνταξη; Εμείς λέμε όχι», τόνισε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Μητρόπουλος υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατόν κάποιος που δούλεψε  στο δημόσιο για χρόνια και έχει  πάρει  σύνταξη να του κοπεί η σύνταξη με τη λογική αυτού του ελέγχου και να μην μπορεί να ζήσει τα επόμενα χρόνια της ζωής του».

By