Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Χριστοφιλοπούλου: Oι υπουργοί μπορούν να αξιολογήσουν τους οργανισμούς

Για την αξιολόγηση φορέων και ΝΠΙΔ μίλησε  η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

xristofilopoulou

«Οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο θα προέλθουν από υπαλλήλους με πειθαρχικά παραπτώματα, με πλαστά δικαιολογητικά, καθώς και από τη συγχώνευση-αναδιάρθρωση Οργανισμών και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου». Αυτό τόνισε σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μετά τη χθεσινή προαναγγελία του υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για αξιολόγηση Οργανισμών και Νομικών Προσώπων Ιδωτικού Δικαίου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις από το πλεονάζον προσωπικό τους.

Μάλιστα, η υφυπουργός, μιλώντας στο Μέγκα, έκανε γνωστό ότι «στο τελευταίο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης δόθηκε κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό στους υπουργούς, να υπάρξουν άμεσα προτάσεις σχετικά με τους οργανισμούς που εποπτεύουν και στους οποίους υπάρχουν πλεονάσματα». Πρόσθεσε, δε, ότι «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει λόγο για αμιγώς διοικητικά θέματα, αλλά οι υπουργοί είναι εκείνοι που μπορούν να αξιολογήσουν, επί της ουσίας, τους οργανισμούς τους».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου επανέλαβε τη θέση τού υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι «θα επιμείνει στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, να προσμετρηθούν στις αποχωρήσεις, οι συμβασιούχοι που απασχολούνται μέσω προσωρινών διαταγών, διότι πρόκειται για υπαλλήλους που είναι σε ένα «οιωνεί» καθεστώς αορίστου χρόνου».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By