Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Παραποίησε την ελληνική σημαία η Χρυσή Αυγή – Στον εισαγγελέα το θέμα

Έγγραφη απάντηση σε Ψαριανό από Δένδια – Έχει συγκεντρωθεί όλο το προανακριτικό υλικό

xrisiaugiΣτην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε σχετικά με την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας με παραποιημένο το εθνικό σύμβολο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, επί της Λ. Μεσογείων.

Αυτό αναφέρει σε έγγραφη απάντησή του προς τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρ. Ψαριανό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, σημειώνοντας πως αστυνομικοί από το Τμήμα Αμπελοκήπων διαπίστωσαν πως στο μπαλκόνι του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ήταν αναρτημένη σε κοντάρι η πρώτη σημαία του ελληνικού κράτους, χρώματος μπλε με λευκό σταυρό που στο μέσο της εμφανιζόταν ο μαίανδρος πλαισιωμένος από δύο δάφνες μαύρου χρώματος.

Ο Γρ. Ψαριανός είχε υποβάλλει ερώτηση και προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη, ο οποίος στην έγγραφη απάντησή του αναφέρει πως «όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 ετών».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By