Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χρυσή Αυγή: Φέρνει εξελίξεις η αποχώρηση Αλεξόπουλου

Βουλευτής της ΝΔ λέει ότι ακόμα δύο χρυσαυγίτες βουλευτές θα αποχωρήσουν 

 xrysi augi

Φαινόμενα διάλυσης στη Χρυσή Αυγή παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, υπό την πίεση της δικαστικής διερεύνησης. Η αποχώρηση του βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου προκάλεσε ξέσπασμα των υποστηρικτών της ηγετικής ομάδας, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα στελέχη την ίδια οδό. Υπό αυτό το κλίμα, φαίνεται ότι ανοίγουν πιο εύκολα τα στόματα, ακόμη και μεταξύ των έγκλειστων βουλευτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Λάρισας έφερε στην επιφάνεια τον εμφύλιο πόλεμο που σοβούσε στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν, την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης και τον εγκλεισμό της ηγετικής ομάδας στη φυλακή, με την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Από το κείμενο της επιστολής του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου προκύπτει ότι δέχεται πως υπάρχει εγκληματική δράση της οργάνωσης, από την οποία ο ίδιος επιχειρεί να πάρει αποστάσεις, ενώ επιφυλάσσεται να κάνει αποκαλύψεις στο μέλλον.

Η αποχώρηση του βουλευτή Λάρισας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι επίκειται να ξεκινήσει χορός αποχωρήσεων και άλλων βουλευτών της ΧΑ. Σχετικά, ο Χρ.Αλεξόπουλος σημειώνει στην επιστολή του για τη δράση της ΧΑ: «… δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα…»

Η απάντηση των υποστηρικτών της ηγετικής ομάδας της ΧΑ ήρθε με χαρακτηρισμούς τύπου «προδότης», «συκοφάντης», «ιούδας», που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση του κόμματος, ενώ σε μια δεύτερη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους βουλευτές της ΧΑ ο Χρ.Αλεξόπουλος χαρακτηρίζεται ρίψασπις και καταγγέλλεται για «άθλια» και «προδοτική συμπεριφορά», καθώς και για «συκοφαντίες».

Η Χρυσή Αυγή έχει βρεθεί σε ασφυκτικό κλοιό λόγω της δικαστικής διερεύνησης και δεν είναι λίγα τα στελέχη που προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από την ηγεσία. Οι πιέσεις εντείνονται, καθώς η Δικαιοσύνη έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας και των υπολοίπων εννέα βουλευτών της ΧΑ που παραμένουν εκτός φυλακής, με τη διαδικασία στη Βουλή να συνεχίζεται αύριο, Τρίτη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Μαρκόπουλος έκανε λόγο για δύο ακόμη βουλευτές της ΧΑ που προτίθενται να αποχωρήσουν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, σύμφωνα με την εφημερίδα, πρώην στελέχη του ακροδεξιού χώρου αναφέρουν ότι πολλοί, ακόμη και μεταξύ των έγκλειστων από την ηγετική ομάδα της ΧΑ, ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε αποκαλύψεις, προσπαθώντας να «σώσουν» τον εαυτό τους όταν έρθει η ώρα της δίκης.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί έχουν ανοίξει το στόμα τους αρκετά στελέχη της ΧΑ και κάνουν λόγο για ονόματα – έκπληξη. Υπενθυμίζουν, δε, ότι στελέχη της ηγεσίας που βρίσκονται εντός και εκτός Κορυδαλλού είναι «επιρρεπή», όπως λένε χαρακτηριστικά, στο να «δίνουν» ονόματα πρώην συντρόφων τους στην Ασφάλεια, προκειμένου να εμφανιστούν συνεργάσιμα.

By