Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταγγελίες περί συνεργασίας διευθυντή του ΨΝΑ με τη Χρυσή Αυγή

Χορηγούσε πιστοποιητικά ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Κατεπείγουσα έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες του Θεόδωρου Μεγαλοοικονόμου, διευθυντή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, ότι συνάδελφός του είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και χορηγεί πιστοποιητικά ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας διέταξε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το ΨΝΑ έχει τη θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα 9 ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, και μάλιστα κατ” ανάθεσιν από το ΔΣ» αναφέρει ο κ. Μεγαλοοικονόμου, συμπληρώνοντας πως δεν πρόκειται για απλό ή «αφελή» οπαδό, καθώς υπάρχουν βίντεο με ομιλίες του σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής (με την οποία και συμμετείχε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές), που συνοδεύονται από ναζιστικό χαιρετισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Μεγαλοοικονόμου, ο συγκεκριμένος διευθυντής εκθειάζει την Χρυσή Αυγή στην διαδικτυακή του αλληλογραφία, ενώ υπάρχουν και συμμετοχές του σε εκπομπές σε διάφορα κανάλια όπου εξυμνεί τη Χρυσή Αυγή και τη δικτατορία.

Επίσης, καταγγέλλει ότι «υπάρχει η ιστορία με τις άδειες οπλοφορίας, που αν και εξετάστηκε από το ΔΣ (με μεγάλη καθυστέρηση, ενός έτους, από τότε που καταγγέλθηκε), η όλη έρευνα, με τον τρόπο που έγινε, αδυνατούσε να ανιχνεύσει τον αριθμό, τους (μη καταγεγραμμένους) τρόπους χορήγησης και τους αποδέκτες των διαφόρων πιστοποιητικών ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By