Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Χρυσοχοΐδης για Τσίπρα: Για μία ακόμη φορά πολιτικός τάζει λαγούς με πετραχήλια

«Εγώ δεν τσακώνομαι προσωπικά με κανέναν», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών αναφορικά με την αντιπαράθεσή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

xrusoxoidis

Για τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, την ταραγμένη σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή, αλλά και για τις αποκαλύψεις της Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης άσκησε σκληρή κριτική στα λεγόμενα του κ. Τσίπρα τονίζοντας πως «για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε πολιτικός ηγέτης να τάζει λαγούς με πετραχήλια». Ο υπουργός τόνισε ότι «δυστυχώς φούσκωσε κι άλλο την ανυποληψία του κομματικού συστήματος», ενώ πρόσθεσε ότι «παίζει με τη δυστυχία των συνανθρώπων μας».

Αναφορικά με την σύσκεψη την Παρασκευή υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ο κ.Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Εγώ δεν τσακώνομαι προσωπικά με κανένα και για τίποτα, απλά προσπαθώ να πω τι νομίζω ότι χρειάζεται για να κάνει η χώρα μια καινούρια αρχή». Συνεχίζοντας, είπε ότι «χρειάζεται εθνική συνεννόηση, τόλμη για τις αλλαγές, ριζοσπαστικό μέτρο και δικαιοσύνη». «Χρειάζεται όμως και η προσωπική στάση της πολιτικής, των πολιτικών, πρέπει να χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα, σεμνότητα και συναίσθηση για το τι περνάει σήμερα ο κόσμος», συμπλήρωσε.

Τέλος, σχολίασε τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τις απειλές που έλαβε από τους Έλληνες φοροφυγάδες τονίζοντας πως «Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, ασφαλώς προσβάλλει τη χώρα. Ποιος θα εμφανιστεί να επενδύσει σε μια χώρα που εμφανίζεται ως χώρα παρανόμων;», ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από τη διευθύντρια του ΔΝΤ διά της νομίμου οδού.

«Εάν σ” αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν απλώς παράνομοι, φοροφυγάδες, αλλά και κάποιοι που απειλούν ότι θα σκοτώσουν, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά», πρόσθεσε. Σημείωσε ακόμα ότι το θέμα είναι εθνικό, όχι κομματικό και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση. Υπογράμμισε ακόμα ότι «αν θέλουμε να είμαστε δίκαιο κράτος βασική προϋπόθεση είναι η δίκαιη φορολόγηση. Ας το κάνουμε».

By