Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Χρυσοχοΐδης: «Σπέκουλα και λαϊκισμός» τα περί αυξήσεων στα διόδια

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιτέθηκε σε όσους μιλούν για αυξήσεις 60% στα διόδια, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόβλεψη

xrysoxoidis600_131113

 

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μ. Χρυσοχοΐδης αποδίδοντας σε «σπέκουλα και λαϊκισμό» τις αυξήσεις στα διόδια έως 60%. Ο υπουργός Υποδομών επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία καινούργια πρόβλεψη για αύξηση των διοδίων, ενώ με δική του πρωτοβουλία εντάχθηκε στις συμβάσεις διάταξη για την αναλογική χρέωση στους συχνούς χρήστες.

Αύξηση στο κομμάτι Αφίδνες – Καμένα Βούρλα

«Άφησα τη σπέκουλα να κυριαρχεί σκόπιμα, αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», είπε και πρόσθεσε πως οι όποιες αυξήσεις προβλέπονταν στις συμβάσεις του 2008. Σύμφωνα με τον Μ. Χρυσοχοΐδη το μόνο τμήμα που θα υπάρξει αύξηση είναι αυτό από τις Αφίδνες έως τα Καμένα Βούρλα και αυτό γιατί προβλέπεται στην σύμβαση. Ωστόσο, για τους συχνούς χρήστες που θα προμηθευτούν ένα είδος ηλεκτρονικού πάσου, θα υπάρξει έκπτωση, για το ίδιο τμήμα 50% και για το Αιγίνιο 80%.

Δεν προβλέπονται αυξήσεις

Δίνοντας διευκρινίσεις για τα διόδια, είπε ότι δεν αυξάνονται: στον αυτοκινητόδρομο Μορέα, στην διαδρομή Μαλιακός- Κλειδί, Καμένα Βούρλα -Ράχες, στον Ε65, καθώς υπάρχουν διόδια στις Θερμοπύλες. Σε ότι αφορά στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα θα μειωθούν τα διόδια άμεσα 20% και θα έρθουν στα επίπεδα 2007, ενώ στους τακτικούς χρήστες θα υπάρχει επιπλέον έκπτωση 10%.

diodia

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις των βουλευτών, είπε ότι θα προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του δρόμου Πάτρα – Πύργος, ως δημόσιο έργο για το οποίο θα διατεθούν 300 εκατ. ευρώ. «Είναι ώριμο έργο και υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις, ενώ μέχρι την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα παρουσιάσω την πρόταση για την σύνδεση ΠΑΘΕ- Καρπενήσι ύψους 100 εκατ. ευρώ», ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα γίνει η κατασκευή του δρόμου έως την Τσακώνα, με εξαίρεση την περιοχή Καϊάφα, για την οποία το ΣτΕ έχει ακυρώσει περιβαλλοντικούς όρους.

Η αρχή της αναλογικότητας για την Ανατολική Αττική

Για τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής σημείωσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας, «αυτό κάνει το δίκαιο κράτος και δεν το έχουμε κάνει» και πως σύντομα θα λειτουργήσουν πλήρως τα εναλλακτικά δίκτυα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By