Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Χρυσοχοϊδης: Προσχηματική η συζήτηση για τις απολύσεις

Νόημα έχει η συζήτηση αν θα αλλάξουμε το Δημόσιο τόνισε ο υπουργός Μεταφορών

Προσχηματική χαρακτηρίζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την συζήτηση που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση για τις απολύσεις.  

Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχω πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία και θα έλεγα ότι είμαι πολύ φορτωμένος με ένα έργο που πραγματοποίησα. Συνεπώς, δεν θα ήθελα να φανεί ότι λαϊκίζω και ότι κάνω το παληκάρι και προσπαθώ να αποποιηθώ των ευθυνών μου. Αν πρόκειται, όμως, να κάνουμε απολύσεις, θέλω να σας πω ότι το θέμα αυτό αφορά 2.000 άτομα σε σύνολο 700.000 υπαλλήλων. Είναι προσχηματική η συζήτηση και δεν έχει κανένα νόημα. Νόημα έχει η συζήτηση αν θα αλλάξουμε το Δημόσιο». 

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε και στη μείωση των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες. 

Όπως τόνισε «έγινε μια προσπάθεια για να ικανοποιηθούν κάποιοι όροι που έθετε το μεσοπρόθεσμο και ήταν να μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση προς τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και μετά μια προσπάθεια νοικοκυρέματος. Μειώθηκαν τα κόστη, αντιμετωπίστηκε η εισιτηριοδιαφυγή και αντί να γίνουν απολύσεις, θα έπρεπε ήδη να κάνουμε προσλήψεις και θα κάνουμε και άλλες προσλήψεις. Και αντί να αυξήσουμε τα εισιτήρια κατά 40 λεπτά, τα μειώνουμε»

Και πρόσθεσε: «Οι κάρτες (απεριορίστων διαδρομών) των 20 ευρώ καταργούνται. Πόσοι είχαν τέτοιες κάρτες που γίνονται 30 ευρώ; Είναι περίπου το 12%, άρα αφορά ένα πολύ μικρό μέρος του επιβατικού κοινού.

Σε ένα χρόνο από σήμερα, όταν θα έχει γίνει και η τηλεματική και το ηλεκτρονικό εισιτήριο και θα έχει καταπολεμηθεί πλήρως η εισιτηριοδιαφυγή, διότι θα είναι πλέον απαγορευτική η πρακτική του σήμερα να μπαίνει κανείς στα μέσα μεταφοράς χωρίς εισιτήριο, εκεί θα λυθεί το πρόβλημα. Αλλά για το 10-12%, να ανατρέπουμε μια ολόκληρη πολιτική που οδηγεί πλέον όλο τον πληθυσμό και ακόμη και τον άνεργο, με ένα ευρώ την ημέρα, να ασκεί το ύψιστο αγαθό και να μπορεί να μετακινείται, είναι μικροψυχία

By